Støttet samvær med udviklingsperspektiv

I MindFlex ved vi hvor vigtigt god kvalitet er, i samværet mellem barn og forælder. Vi er flere konsulenter med praksis-erfaring fra plejefamilier, opholdssteder og samværsopgaver. Vi har et fokuseret udviklingsperspektiv i vores samværsopgaver.

Hvordan bliver samværet bedst muligt for både barn og forælder? Hvilke aktiviteter giver gode, fælles succesoplevelser? Hvordan opbygges en god fælles historie, i en ”unaturlig” ramme?

Vores erfaring er, at det oftest er rart at være aktive sammen. Lege i skoven eller i parken, være på tur, eller bage og spise sammen. Vi har blik for barnets og forælderens ressourcer; hvordan skabes den bedst mulige, respektfulde og naturlige stemning, i en situation der ofte kan opleves svær og sårbar.

Vi hjælper med at sætte ord på det, der kan være svært at få sagt og hjælper med at regulere, så der ikke siges mere end barnet kan rumme, i omsorg for både barn og forælder.

Forberedelse inden samvær er vigtigt og der er løbende fokus på om rammer og indhold skal ændres, for bedst mulig oplevelse. Trygheden er helt essentiel og det er vores pligt som samværskonsulenter at have blik for ressourcerne og udviklingsmulighederne. Det lykkes fordi dialogen er åben og ærlig, også om det der er svært.

Alle samværsopgaver indrettes efter behov og nærmere aftale. Vi har gode lokaler på Østerbro, tæt på mange aktivitetsmuligheder. Samværet kan også finde sted i hjemmet.

Vi indgår gerne i samarbejde med både forældre, plejefamilie og skole efter behov og skruer indsatsen sammen, så helhedsorienteret som muligt, til gavn for sammenhængen i barnets liv.

Der leveres samværsbeskrivelse efter hvert samvær.

Kontakt for nærmere dialog…